De cum dă firul ierbii, doamnele și domnișoarele își reorganizează atât garderoba, cât și stilul de viață, pentru a întâmpina noul anotimp în cea mai bună formă. Chirurgia siluetei este un subiect despre care se vorbește din ce în ce mai mult, iar operațiile estetice care pot contura silueta nu mai sunt nici acestea o noutate. Pentru cele care aleg această cale, tehnicile inovatoare prin care chirurgia estetică de astăzi vine în ajutorul doamnelor și domnișoarelor permit realizarea mai multor proceduri sub aceeași anestezie, pentru o siluetă de vară „perfectă”.

Pentru o intervenţie în siguranţă, dacă preferaţi această variantă, l-am întrebat pe domnul doctor Bogdan Măciuceanu câteva detalii pentru a fi în siguranţă:

 

Elimina grăsimea „rea”…

Vorbind despre estetica trupuluinostru, primul aspect care ne-ar putea deranja este grăsimea depozitată în exces în anumite zone care sunt mai expuse p etimp de vară, precum brațele, coapsele, dar și toată regiunea abdominală, mai ales dacă ne pregătim de plajă. Pentru brațe, coapse și zona genunchilor există procedura numită liposucție, care poate fi combinată cu o augmentare mamara fie cu implant siliconic, fie cu propria grăsime extrasă prin procedeul menționat anterior. Pentru regiunea abdominală, a flancurilor sau a șoldurilor se poate face abdominoplastie precedată de o liposucție a întregii regiuni”, explică dr. Bogdan Măciuceanu, medic primar în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă la ClinicaZetta.

Oricât de mult ne-ar plăcea ideea de a pierde grăsime fără alt efort în afară de cel al medicului chirurg, specialistul atrage atenția asupra faptului că, de fapt, liposucția nu este o modalitate de a slăbi. “Liposucția nu suplinește lipsa activității fizice sau a unei alimentații echilibrate.

Această intervenție poate doar completa procesul nostru de remodelare corporală, fiind o procedură dedicată în special acelora care nu pot scapa de grăsimea din anumite zone ale corpului, chiar și după sport. De asemenea, abdominoplastia ajută la dobândirea unui abdomen de invidiat prin eliminarea țesutului cutanat și grăsos”, adaugă medicul.

…și prefă-o în grăsime „bună”

Liposucția este ideală și pentru a scăpa de grăsimea nedorită din zona spatelui, a bărbiei sau gușei.

Vestea și mai bună venită de la chirurgul estetician este că putem folosi grăsimea care nu ne place pentru a da altor zone ale corpului aspectul dorit.

“Grăsimea este un țesut ideal pentru doamnele care iși doresc atât o liposucție, cât și o augmentare mamară. Grăsimea se prelucrează înainte de a fi injectată în alte regiuni. Trebuie să știm că acest tip de țesut conține celule stem dar, din păcate, o cantitate relativă este resorbită de la locul injectării. Deci, rezultatul final trebuie apreciat la câteva săptămâni după intervenție. Grăsimea extrasă, prin liposucție, poate fi folosită pentru augmentare fesieră, pentru pacientele care doresc acest lucru. Pentru doamnele care își doresc modificări la nivelul pomeților sau buzelor, grăsimea proprie poate fi soluția potrivită pentru a obține aspectul dorit”, explică dr. Bogdan Măciuceanu.

SURSA: www.cosmopolitan.ro

Newsletter.

Cu ajutorul newsletter-ului aveți acces la ofertele actuale, reducerile de pret, cât şi cele mai importante ştiri. Abonați-vă acum:

V-ati abonat cu succes! Mulțumim!
Eroare! Vă rugăm să încercați încă o dată!

Articole similare

Programări.

Sunați la +40 731 007 347

Programări Online