Domnule Doctor Bogdan Măciuceanu, am pregătit terenul pentru interviul cu dumneavoastră cam așa:

“…Îmi permit să vă spun că suntem în secolul XXI, că emanciparea femeilor e deja la maturitate, că am ajuns să vorbim public despre lucruri mai “grele”, rupând tăceri dureroase – mișcarea #metoo a erupt cu forța unui uriaș vulcan adormit -, că tot ce băgăm sub preșul ignoranței sau al rușinii se înmulțește și mai devreme sau mai târziu ne va trânti la pământ.

Zona intimă n-ar trebui să fie atât de intimă! Nu facem demonstrații de stradă, dar de vorbit putem vorbi și mai ales face. Pentru ca ea să fie zona intimă și fericită. Cât mai mult timp, toată viața. Da, se poate! Toate neplăcerile care apar după nașterea a 1-2-3 copii sau așa zisele defecte de fabricație (conformație, culoare, mărimea părților anatomice) pot fi anulate ori drese. Dar s-o luăm pe rând, cu răbdare, sinceritate și voința de a scăpa de sâcâitoare și tăinuite probleme.

Azi, despre “Am născut, nu mai sunt la fel, nu mai simt la fel, am renunțat să mai fac dragoste…”

Există o tendință de creștere a acestor tipuri de intervenții, indiferent dacă pacientele sunt mame sau nu. Rejuvenarea și refacerea elasticității pot fi făcute atât prin injectare de acid hialuronic, cât și prin terapie PRP.

Iar de aici le-am promis cititoarelor că mă voi adresa unui specialist. Care poate “repara” ori doar cosmetiza zona cu pricina, ca să fie, cum spuneam în titlul acelui articol, nu doar intimă, ci și fericită. Să începem așadar cu fetele!

Reporter: Cât de cerută este rejuvenarea vaginală, refacerea elasticității și a unei convenabile dimensiuni? Sunt majoritatea pacientelor mame?

Dr. Bogdan Măciuceanu: Există o tendință de creștere a acestor tipuri de intervenții, indiferent dacă pacientele sunt mame sau nu. Rejuvenarea și refacerea elasticității pot fi făcute atât prin injectare de acid hialuronic, cât și prin terapie PRP.


Reporter: Cât din probleme rezolvă intervenția, din spusele lor ulterioare?

Dr. Bogdan Măciuceanu: Este greu de a da un procent de rezolvare a problemelor declarate, pacientele mele relatându-mi o creștere a satisfacției actului sexual post terapie de rejuvenare.

Reporter: Referitor la cosmetizare, cât de cerută este labioplastia și din ce motive? Din nou, sunt și mame?

Dr. Bogdan Măciuceanu: Pacientele sunt de toate categoriile, atât nulipare cât și multipare. Labioplastia își menține o cerere constantă în rândul doamnelor, motivele fiind ori o hipertrofie congenitală, ori o hipertrofie labială postpartum. Pacientele care suferă de această creștere în dimensiune a labiilor mici descriu dureri și disconfort la poziția șezut, cât și disconfort în timpul actului sexual. Rejuvenarea zonei după labioplastie se poate face și prin microlipofilling la nivelul labiilor mari.

Reporter: Se poate schimbă chirugical conformația, astfel încât să conducă la o senzitivitate mai bună, la o calitate mai bună a actului sexual, la satisfacție?

Dr. Bogdan Măciuceanu: Da, vaginoplastia, prin micșorarea introidului vaginal, va crește senzitivitatea. Tehnicile actuale de labioplastie nu influențează în mod negativ senzitivitatea erogenă a zonei.

Reporter: Ce înseamnă “o conformație care ar face fericit orice bărbat?” (expresia îi aparține unui celebru mamoș al anilor ’80)?

Dr. Bogdan Măciuceanu: Zona să fie atractivă din punct de vedere estetic și de dimensiuni corespunzătoare.

Reporter: Ținând cont de o realitate nu tocmai roz – un procent nedrept de mare dintre femei nu cunosc orgasmul, deși sunt active sexual – este cerută și injectarea punctului G cu acid hialuronic?

Dr. Bogdan Măciuceanu: Augmentarea punctului G este cerută în combinație cu rejuvenarea zonei genitale. În totalitatea lor, procedurile asupra zonei genitale cresc procentul femeilor care au orgasm.

Reporter: Când au început la noi cererile pentru astfel de operații, când au apărut ele în meniul clinicilor private? Și care e trendul?

Dr. Bogdan Măciuceanu: Cred că dintotdeauna partenerii au căutat să aibă o satisfacție erogenă cât mai mare, atât bărbații, cât și femeile. Adresabilitatea în clinici a crescut o dată cu liberalizarea gândirii asupra subiectului și introducerea tehnicilor minim invazive și chirurgicale în atingerea acestui deziderat.

Reporter: Cât din probleme rezolvă intervenția, din spusele lor ulterioare?

Dr. Bogdan Măciuceanu: Este greu de a da un procent de rezolvare a problemelor

Reporter: Contraindicații, posibile complicații, recuperare?

Dr. Bogdan Măciuceanu: Nu se descriu contraindicații specifice zonei, criteriul de efectuare a procedurilor fiind dat de gradul de igienă a zonei. Recuperarea este rapidă, zona necesitând o îngrijire atentă prin respectarea igienei locale riguroase și folosirea de produse specifice igienei zonei intime.

Reporter: … și acum despre bărbați, pentru că, atunci când vine vorba de zona intimă, la “tăți ni-i greu”. Eliminând cazurile excepționale de tipul Ciomu sau… Lorena Bobbitt, de ce vă caută bărbații?

Dr. Bogdan Măciuceanu: Bărbații vin din considerente personale sau eventuale nemulțumiri apărute în cadrul cuplului. Pentru domni, intervențiile pot fi de două feluri: faloplastia de alungire și faloplastia de augmentare. Din punctul meu de vedere, microlipofillingul de augmentare (transplantul autolog de grăsime) are cele mai stabile rezultate pe termen lung. Cantitatea neresorbită de grăsime va persista toată viață, augmentarea fiind permanentă.

Reporter: Cât ține o mărire (“tunare”, scuzați, dar cred că la bărbați e mai potrivit) cu acid hialuronic?

Dr. Bogdan Măciuceanu: În cazul folosirii acidului hialuronic, augmentarea este limitată în timp, durata fiind direct dependentă de durata persistenței acidului hialuronic.

Reporter: Dați-ne o veste bună, o speranță: din ceea ce vă povestesc, știu bărbații ce-și doresc femeile?

Dr. Bogdan Măciuceanu: Îmi este greu să răspund la această întrebare, eu nefiind psiholog sau sociolog. Pot să vă spun însă că am încredere că fiecare bărbat ce apelează la mine pentru efectuarea uneia dintre proceduri, face sau a făcut eforturi să-și înțeleagă partenera.

Reporter: Există și cerere pentru implanturi?

Dr. Bogdan Măciuceanu: Operațiile de augmentare cu implant penian sau testicular sunt rezervate intervențiilor în scop reconstructiv. Și da, există cerere, zona genitală masculină putând suferi traumatisme care conduc la leziuni sau amputații ale penisului ori să fie afectată de procese tumorale ce reclamă amputații peniene sau excizii testiculare.

Reporter: De când a apărut în meniul clinicilor această opțiune/ofertă pentru bărbați?

Dr. Bogdan Măciuceanu: Odată cu apariția solicitărilor. Tehnicile s-au adaptat zonei respective și se fac sub anestezie locală sau locoregională.

Reporter: Cad unii domni în păcatul excesului precum unele doamne cu implanturile de silion? Ce dimensiuni recomandați? Tot aspectul armonios, proporțional contează?

Dr. Bogdan Măciuceanu: Dimensiunile rezultate sunt dependente de resursele anatomice locale ale fiecărui pacient în parte și trebuie să respecte cu strictețe siguranța actului medical. În condițiile în care un pacient își dorește mai mult, sunt obligat să îi explic situația reală.

Reporter: Femeile sau bărbații apelează în număr mai mare la acest gen de intervenții?

Dr. Bogdan Măciuceanu: Trebuie să recunosc că procentul domnilor care apelează la intervenții în zona intimă îl depășește pe cel al doamnelor.

Reporter: Dacă mai aveți dumneavoastră ceva de spus și nu v-am întrebat eu…

Dr. Bogdan Măciuceanu: Cred că am atins toate punctele, pentru alte întrebări sau detalii le stau la dispoziție celor interesați și îi invit la o discuție mai elaborată în cadrul unei consultații

Reporter: În încheiere, ce să vă doresc? Cât mai mulți pacienți de ambele sexe sau deja aveți programări pentru următorii 5 ani?

Dr. Bogdan Măciuceanu: Avem deja programări pentru următoarele luni. Însă acolo unde există o problema reală, reușesc să îmi fac timp pentru o discuție cu pacienții și să vin în sprijinul lor.

Vă mulțumesc în numele lor!

SURSA: www.catchy.ro

Newsletter.

Cu ajutorul newsletter-ului aveți acces la ofertele actuale, reducerile de pret, cât şi cele mai importante ştiri. Abonați-vă acum:

V-ati abonat cu succes! Mulțumim!
Eroare! Vă rugăm să încercați încă o dată!

Articole similare

Programări.

Sunați la +40 731 007 347

Programări Online